De emoties die je in de eerste 15 jaar van je leven hebt ervaren, bepalen hoe je de rest van je leven met die emoties omgaat.

 

Voor wie en wat

Vingerreflexologie is een methodiek die het levenspad, het karakter, de persoonlijkheid en het gedrag kan analyseren door het interpreteren van de vingers.

Deze methode kan worden toegepast om snel en effectief oude belemmerende emoties zoals bezorgdheid, nervositeit, angst, irritatie, woede, schaamte, schuldgevoel, zelfmedelijden, eenzaamheid en verdriet te verwijderen. Ook wel blokkades genoemd. 

 

Vingerreflexologie geneest geen ziektes, er wordt gezocht naar de belemmerende emotie (blokkade) waardoor het immuunsysteem is gaan falen. We neutraliseren de emotie waardoor het lichaam zichzelf weer kan herstellen. De emotie heb je immers zelf aan de gebeurtenis gekoppeld. 

 

Hoe werkt vingerreflexologie?

Onze handen en vingers zijn een verlengstuk van ons brein. Via ons lichaam en de zintuigen (horen, zien, voelen, ruiken, proeven) krijgt ons brein informatie over alles wat er zich in ons leven afspeelt. Onze tastzin (de vingers) is hierbij het gevoeligst.

Dit maakt dat we de pijnlijke, emotionele herinneringen kunnen terugvinden in onze vingers. Zij zorgen immers voor een heftig proces in ons brein. Iedere vinger heeft hierin een andere functie. Vingerreflexologie werkt door middel van de complexe verbinding tussen onze vingers en ons brein.

 

Duur van de behandeling

De duur van de sessie hangt af van de klacht. Vaak is 1 sessie al voldoende. Voor chronische klachten heb je wellicht wat meer sessies nodig. De sessie duurt ongeveer een uur. 

Voor meer informatie kun je terecht op www.vingerreflexologie.nl